Nyhed:

Thy virksomhed donerer 250.000 kroner

Virkelysten lever!!

Det er helt fantastisk at opleve den modtagelse, som Thy For Ukraine har fået ude hos jer alle.

Det er blot få dage siden, at initiativet så dagens lys, men velviljen er til at få øje på.

Der er allerede søsat mange initiativer, endnu flere er på vej, og med en stor donation fra CSK Steel i Thisted, så er indsamlingen kommet meget flot fra start.

Stålvirksomheden har nemlig skudt det hele godt og grundigt i gang ved at donerer 250.000,- kroner til indsamlingen.

  • I Thy løfter vi i flok, og det handler om at hjælpe på et menneskeligt plan. Lige nu er der mere end nogensinde brug for en fælles hånd til de mange mennesker, der er ramt af krigen i Ukraine. Vi har det selv fået det tæt ind på livet gennem de østeuropæere, som vi har ansat, og derfor kan vi se os selv bidrage til en indsamling, der foregår i samarbejde med Røde Kors, siger Carsten S. Kristensen, der er administrerende direktør i CSK Steel.

Virksomheden har i alt 175 ansatte i Danmark på fabrik og i produktion og administration. Derudover har de 135 ansatte på deres fabrik i Letland.

Også erhvervsministeren, som i går besøgte CSK Steel, for netop at høre om, hvordan virksomhederne i Thy er påvirket af krigen, og hvad de gør i forhold til sagen, er imponeret over initiativet i Thy:

– Selvom der kan være langt fra Ukraine til Thy, så kan jeg mærke, der er rigtig mange, som gerne vil hjælpe. At Thy som et helt lokalsamfund er gået sammen for at samle penge ind. Det er noget, der gør mig stolt som erhvervsminister og thybo, sagde Simon Kollerup under besøget, hvor han også var en tur forbi virksomheden Strandet i Vorupør.

De har fremstillet en nøglering i genanvendt havplast indsamlet langs vestkysten. Pengene fra salget af den går ubeskåret til indsamlingen. Derudover vil de arrangere en strandrens, hvor virksomheder kan donere penge for hvert samlet kilo affald.