Nyhed:

Thisted Kommune åbner særligt kontor

På et nyt kontor i Storegade kan ukrainere, der er kommet til Thy, få hjælp til at ansøge om opholdstilladelse og svare på en lang række spørgsmål omkring opholdstilladelse, bolig, forsørgelse, uddannelse og job.

Håbet er, at det kan gøre mødet med det danske samfund så nemt og overskueligt som muligt.

Kontoret er både bemandet af Borgerservice, en boligmedarbejder, jobcenter og en ydelsesmedarbejder, der alle har en stor opgave i at hjælpe ukrainerne, der efter vedtagelsen af særloven, kan søge om opholdstilladelse.

Det fortæller Trine Engholm Christensen, der er chef for Erhverv og Beskæftigelse i Thisted Kommune.

– Vi håber, at det kan gøre det nemt og overskueligt for de ukrainere, der er kommet hertil at få svar på spørgsmål om deres muligheder. De står i en meget overvældende situation, og vi vil gerne gøre vores bedste for at støtte dem, siger Trine Engholm Christensen.

Kontoret er placeret midt i gågaden i Thisted på adressen Storegade 9, 7700 Thisted.
Det vil have åbent mandag til onsdag fra 9-14, torsdag fra 9-16.30 og fredag fra 9-14.

Én samlet indgang
Ukrainerne skal søge om opholdstilladelse ved Udlændingestyrelsen i Aalborg. Men på kontoret i Storegade kan ukrainere få hjælp til at udfylde ansøgningsskemaet og booke en tid hos Udlændingestyrelsen. Derudover sidder de også klar på kontoret til at hjælpe, når ukrainerne har fået deres opholdstilladelse.

Planen er, at det skal være ukrainernes samlede indgang til Thisted Kommune.

– Vi skal have oprettet bankkontoer, skrevet børn ind i skoler, finde en praktiserende læge, hjælpe med forsørgelse, job og bolig. Alt det, vil vi bestræbe os på at løse fra én samlet adresse, forklarer Gitte Frøkjær Pedersen, der er leder af Borgerservice i Thisted Kommune.

De gør samtidig deres bedste for også at sikre, at der er tolkebistand til stede. Men hvis ukrainere, der er kommet hertil, har et netværk af venner, familie eller bekendte, der både kan snakke ukrainsk og dansk – eller ukrainsk og engelsk – håber de på kontoret, at de vil tage med, så ventetiden på tolkebistand bliver så begrænset som mulig.

Du kan læse mere om, hvad særloven betyder for ukrainernes rettigheder i Danmark på www.nyidanmark.dk/ukraine eller på www.thisted.dk/ukraine