Nyhed:

Strandrens gav kroner i kassen til Ukraine

Med sol fra en næsten skyfri himmel var betingelserne helt i top, da virksomheden Strandet i Vorupør i lørdags havde indbudt til strandrens. Og det var ikke kun Vestkysten som nød godt af initiativet. Strandet havde nemlig fundet sponsorer, som ville donere penge for hvert kilo indsamlet affald til indsamlingen Thy For Ukraine.

– Det at vi i Thy går sammen for at hjælpe mennesker i nød er jo en super idé, og for os var det oplagt at kombinere vores fokus med at fjerne affald fra nature med det at hjælpe udsatte mennesker ved at lave en indsamling i forbindelse med vores strandrens, siger Jens Wilhelm Jørgensen fra Strandet om baggrunden for initiativet.

Det var strækningen mellem Hanstholm og Klitmøller som fokus for lørdagens indsamling som omkring 50 børn og voksne bakkede op om – her i blandt flere ukrainske familier, fortæller jens Wilhelm Jørgensen.

Der blev slæbt og snakket – både om krigen og om naturen – og så var der også tid til at hygge i den dejlige middagssol. Men vigtigst af alt, så blev der selvfølgelig også fjernet en masse affald.

På blot tre timer blev der indsamlet hele 385 kg og med et sponsorbeløb på 45 kr. pr. kg blev der – takket være sponsorater fra Greentel, Bakkedal – Fra os i Thy, Westwind Surfshop Vorupør, Nybolig Thisted-Hanstholm og Spar Klitmøller – indsamlet 17.325 kr. til Røde Kors via Thy For Ukraine. 

– Selvom mange virksomheder allerede har støttet gennem andre indsamlingsinitiativer, så var der stor opbakning til vores initiativ, og det er vi naturligvis utrolig glade for, siger Jens Wilhelm Jørgensen.