Nyhed:

Stor interesse for Ukrainsk aften

Herboende ukrainere og mange, der er flygtet fra krigen – mødtes i aftes til et informationsmøde arrangeret af Integrationsrådet i Thisted Kommune.

Der måtte findes flere stole frem i salen på musikskolen i Thisted, da den i går dannede rammen om Ukrainsk aften. I alt omkring 120 mennesker fandt nemlig vej til mødet. Det var Integrationsrådet, der stod bag initiativet, som dels havde til formål at give de nytilkomne ukrainere mulighed for at få svar på deres spørgsmål i forhold til ophold i Danmark. Dels skulle mødet give dem en mulighed for at tale sammen.

Flere end halvdelen af de fremmødte var ukrainere, der er kommet til Thy indenfor de seneste uger og fra scenen blev der givet information fra Thisted Kommune om både processen med at søge ophold, men også hvilke muligheder der er for eksempelvis skole, sprogundervisning, uddannelse, job, lægehjælp og økonomisk støtte, når de har søgt og fået bevilget ophold i Thy.
Derudover fortalte fritidsafdelingen i kommunen, at Thys foreninger allerede nu er klar til at byde både børn og voksne indenfor til aktiviteter – uanset om de først får godkendt ophold i Danmark senere:

– Det er vigtigt at have noget at lave, og vi hjælper meget gerne med at skaffe kontakt mellem de ukrainske borgere og de lokale klubber og foreninger. Jeg ved, der allerede er nogen, som har været med til fodbold og vores foreninger i Thy er parat til at byde jer velkommen, sagde Kristian Pilgaard, leder af fritid bl.a. til de mange fremmødte.

Det var formanden for Integrationsrådet Nataliia Gudymenko, der fra scenen fungerede som tolk. Efter information om de forskellige kommunale ansvarsområder var der kaffe og ukrainsk hjemmebag, som frivillige havde lavet til lejligheden. Derefter kunne de få svar på flere spørgsmål ude i forskellige grupper inden aftenen blev sluttet samlet af.

-Det var et godt møde. Dels fik ukrainerne svar på nogle af deres spørgsmål, og de fik at vide, at kommunen er klar til at hjælpe dem. Derudover fik de også talt med hinanden og skabt nye kontakter, og det er meget værdifuldt, siger Nataliia Gudymenko efter mødet.