Nyhed:

Næsten 1 mio. kr. til Ukraine

Siden kræfterne i marts måned 2022 blev kastet efter det fælles initiativ om at skabe en mulighed for at Thyboerne kunne give en hjælpende hånd til Ukraine, har vi sammen indsamlet 943.838 kr. ind til nødhjælp.

Opbakningen i Thy har været helt enorm. Rigtigt mange har budt ind på helt utroligt mange, forskellige planer: Der har været alt lige fra Silke på ni år, som sendte pengene hun tjente på at lave perleflag, over spejdernes mobilisering af fakkeloptog, som samlede flere hundrede mennesker, til store donationer fra lokale erhvervsdrivende, virksomheder og handelsliv.

Mere end blot mange penge
Pengene og det store beløb er rigtigt vigtigt, men det er samtidig en vigtig udløber af det fælles arbejde, at mange gennem Thy for Ukraine har fået mulighed for at prøve kræfter med frivilligt humanitært arbejde, og projektet har fået positiv omtale – også ud over egnens grænser.

Borgmester i Thisted Kommune Niels Jørgen Pedersen er imponeret af det resultat, vi har nået:

– At Thy for Ukraine når tæt på en million indsamlede kroner er et utrolig stærkt resultat. Det vidner om den vilje og det fællesskab, der findes i Thy. Ud over de mange penge til nødhjælp, så har mange thyboere også åbnet deres hjem, og på andre måder hjulpet de ukrainere, som kom hertil. Den indsats vil jeg også gerne anerkende og sige tak for, siger Niels Jørgen Pedersen.

Røde Kors roser indsatsen
Thy for Ukraine har gennem projektet haft et rigtigt godt samarbejde med Røde Kors. I organisationen er de dybt imponeret af det, Thy har præsteret. Det er blandt andet kommet til udtryk på et evalueringsmøde, som initiativgruppen har haft med repræsentanter fra Røde Kors. De sagde blandt andet at:

– Indsamlingsresultatet er meget, meget flot. Vi kan se at iderigdommen i Thy har blomstret og at medmenneskeligheden lever.

– Det visuelle udtryk og strukturen i hjemmesiden har været meget flot drevet. Det har skabt en særdeles tiltrækkende platform, hvor de kreative indsamlingsideer smukt har været forankret.

– Det er samtidig overvældende at se den opbakning, som jeres initiativ har fået. Vi er i Røde Kors dybt, dybt imponerede og taknemmelige, og vil gerne sige tak, fordi I har samlet ind og været med til at gøre en forskel for tusindvis af mennesker påvirket af og fanget i krig.

Sådan sagde Mette Pind Jørum, der arbejder som Senior kampagne- og projektleder i Røde Kors’ og har haft det samlede, koordinerende ansvar for Ukraine-indsamlingerne og Karsten Thurøe, der er udviklingskonsulent i Røde Kors, og har været vores kontaktperson gennem projektet, på mødet og de sagde videre:

– Det har været et super spændende samarbejde for os. Samarbejdet har været forankret både på centralt og lokalt niveau. Det store engagement fra kommunen og de mange lokale ildsjæle har løftet indsamlingen til nye højder og sikret et imponerende resultat samt opbakning på tværs af bygrænserne i Thy.

Indsamlingen slutter nu
I gruppen bag Thy for Ukraine takker vi også Røde Kors for samarbejdet, og for at de gik ind i det, selvom formen var ny og uprøvet for dem. Vi er stolte af at have været pionerer og samtidig gjort en forskel for mennesker ramt af krigen i Ukraine.

Krigen raser fortsat, og der er også fortsat behov for hjælp, men da det indsamlede beløb har ligget på ovennævnte niveau siden juni, så er det vores fælles vurdering, at vi har nået, hvad vi kan med indsatsen her.

Det er derfor besluttet, at vi lukker indsamlingen med udgangen af august.

Så tusind tak for indsatsen alle mand. Uden jer intet Thy for Ukraine. Tak fordi du var med til at hjælpe og samtidig vise, hvad det er, vi kan I Thy, når vi står sammen.