Nyhed:

Hav-print revet væk til fordel for Thy For Ukraine

Kunstner Annette Torrild melder udsolgt af de signerede print af Thy Havmotiv.

Det tog kun to dage fra kunstner Annette Torrild i samarbejde med fotograf Jens Kristian Vangsgaard satte 20 eksklusive og signerede print af et af Annettes malerier til salg, og så til de nu kan melde udsolgt.

– Det er gået vildt hurtigt. De første 13 blev solgt allerede mandag, og onsdag før middag røg den sidste. Jeg havde håbet, der ville være stor interesse, men jeg havde alligevel ikke troet det ville gå så stærkt, siger en både glad og taknemmelig Annette Torrild.

De 20 print er solgt for 500,- kr. stykket. Annette har ført penslen og Jens Kristian Vangsgaard, der har Fotografen på Grydetorv står for at trykke dem på fint papir.  Aftalen er, at beløbet går ubeskåret til Thy For Ukraine, og det betyder, der er 10.000,- kr. på vej til indsamlingen.

Stor lyst til at støtte
Historien bag det signerede tryk er, at Annette Torrild – kort før Thy For Ukraine gik i luften – selv lavede en indsamling. Ved den solgte hun fire af sine malerier og sendte beløbet til Røde Kors. I forbindelse med den indsamling malede hun to malerier med et havmotiv fra Thy. Da hun så hørte om Thy For Ukraine, havde hun lyst til at være med. Det samme havde fotografen.

– Jeg havde jo mærket en utrolig interesse, da jeg satte malerierne til salg, og da jeg så spurgte Jens Kristian, om han kunne lave nogle fine tryk, så sagde han med det samme, at dem ville han gerne stå for, så sådan fik den ide endnu mere liv, fortæller Annette Torrild.

Hun glæder sig over, at Thy Havmotiv nu kan være med til at gøre en forskel for de mange flygtninge:

– Vi er mange, som er meget påvirket af det, der sker lige nu, og det kan jo godt være svært at finde en måde at hjælpe på. Men vi kan hjælpe med donationer til nødhjælp, som der er brug for, og jeg har virkelig oplevet meget varme omkring de initiativer jeg har lavet. Folk vil enormt gerne støtte, siger Annette Torrild.

Foto: Ole Iversen.