Derfor gør vi det

Civile er lige nu på desperat flugt fra voldsomme angreb i Ukraine, og har brug for akut nødhjælp.  Det er voldsomt og skræmmende at følge angrebene, hvor bomber falder og kampvogne ruller ind i landet for øjnene af os alle sammen.

Det sker lige nu – i Europa – og minder os alle sammen om, hvor heldige vi er at leve lige her, hvor vi er i sikkerhed.

Mange står tilbage med en magtesløshed og en frustration over ikke at vide, hvordan vi bedst kan hjælpe? Lige nu er donationer især vigtige for at fremskaffe nødhjælp i de berørte områder, derfor har vi skabt en platform, hvor du med dit initiativ – og indsamling – kan handle og være med til at ændre situationen for de ramte mennesker – lige her fra Thy.

Vi samarbejder med Røde Kors om opgaven, fordi vores indsamlede penge skal gå til nødhjælp her og nu, og det kan organisationen sikre, da den er til stede i og omkring Ukraine.  

Røde Kors har et stort, internationalt netværk og mange års erfaring og er mere end vant til at operere i og under forhold som dem, vi ser i Ukraine. Røde Kors ved, hvad der præcist er brug for, både nu og løbende. 

De ved, hvad der er vigtigt, og hvordan de indsamlede midler når ud til de mennesker, vi gerne vil hjælpe og med administrationsomkostninger omkring seks procent sikrer vi, at flest mulige af vores indsamlede midler når de mennesker, vi gerne vil hjælpe. 

Ukraine ruiner
Ukrainsk dreng